INTRO (sukelluskokeilu)


Osallistuminen ohjattuun laitesukelluskokeiluun Sukeltajaliitto ry:n hyväksymän kouluttajan valvonnassa on turvallinen ja miellyttävä tapahtuma. Kouluttajan antamia ohjeita on kuitenkin ehdottomasti noudatettava.

Sukelluskokeilussa olet laitesukelluskouluttajan tai lähikouluttajan suorassa valvonnassa. Kouluttajalla on Sukeltajaliitto ry:n koulutus- ja turvaohjeiden mukaisesti oikeus ja velvollisuus keskeyttää tai estää sukelluskokeilu mahdollisissa riskitapauksissa.

Alle 18-vuotiaalta vaadimme holhoojan suostumuksen. Sukelluskokeilu voidaan suorittaa joko uima-altaassa tai luonnonolosuhteissa avovedessä. Sukelluskokeilu ei oikeuta kokeilijaa sukeltamaan tapahtuman jälkeen omatoimisesti eikä suoritetulla kokeilulla ole hyvittäviä vaikutuksia mahdollisesti myöhemmin suoritettavilla sukelluskursseilla.

Sukelluskokeilusta saat perustietoa sukelluksesta, josta on hyötyä, mikäli päätät aloittaa harrastuksen ja tulla laitesukelluksen peruskurssille. Tämän vapaaehtoisen laitesukelluskokeilun vastuullinen järjestäjä on Syrjäytyneiden sukeltajien sauna- ja sukellusseura GummiWihta ry. Seura noudattaa toiminnassaan Sukeltajaliitto ry:n koulutus- ja turvaohjeita. Sukelluskokeiluun osallistuessasi olet seuran vastuuvakuutuksen piirissä.

Ennen varsinaista sukellusta sinulle opetetaan muutamia tärkeimpiä turvaohjeita ja merkinantoja kouluttajan johdolla. Viimeistään tässä vaiheessa olet velvollinen ilmoittamaan sairauksistasi tai muista esteistä, jotka mahdollisesti voivat estää laitesukelluskokeilun.

Laitesukelluskokeilulla tarvittavat varusteet saat omaa uimapukua ja pyyhettä lukuun ottamatta järjestäjältä.

Tutustu terveysselvityslomakkeeseen ja anna täydennetty lomake ennen introa vastuukouluttajalle. Lomakkeen voit tulostaa Sukeltajaliiton sivulta.

Tervetuloa mukaan!

GummiWihdan vastuukouluttaja
Ville-Pekka Hämäläinen

Tiedustelut: koulutusvastaava Petri Tuominen 040 1971070, petri.tuominen@espoo.fi

Sukeltajaliitto on tehnyt yhteistyössä Metropolia ammattikorkeakoulun ja sukellusseura Nousu ry:n kanssa laitesukelluskokeilua esittelevän videon. Videon katsomalla saa hyvän käsityksen siitä, mitä laitesukelluskokeilussa tapahtuu.